Tools voor een systematische reviews

Voor wie
Onderzoekers
Wanneer
1 december 2022 10:00 - 1 december 2022 11:00
Waar
Online course via Microsoft Teams
Taal
Nederlands
Door wie
Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg Gent
Contact
kcgg@ugent.be
Speaker
Nele Pauwels
Website
https://www.kcgg.ugent.be/event/tools-voor-een-systematische-reviews/
Inschrijven
https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/toolsys

Voordat u primair onderzoek uitvoert, is het belangrijk om zoveel mogelijk van de bestaande literatuur te kennen. Een systematisch literatuuronderzoek kan ook een onderzoeksdoel op zich zijn. Het is echter een tijds- en arbeidsintensief traject. Het traject kan echter gemakkelijker doorlopen worden wanneer van bij aanvang de juiste tools gebruikt worden om bijv. referenties te zoeken en te beheren, en het proces te documenteren. DistillerSR systematic review software faciliteert de screening, gegevensextractie en rapportageprocessen van uw systematische review. Deze tool is vrijwel allesomvattend, doch niet gratis. (Het KCGG heeft een licentie. Een project kan mits een kleine bijdrage voor u opgestart worden). Andere tools – die wel gratis zijn – coveren slechts een deel van het proces. Het verschil tussen RevMan Web en RevMan desktop wordt ook toegelicht.

Tijdens deze introductiesessie wordt ingegaan op de voor- en nadelen van deze tools alsook de kostprijs.

 

Doelgroep

Deze opleiding op maat is gericht naar onderzoekers, maar staat open naar alle geïnteresseerden. Er is geen voorkennis vereist.

Doelstellingen

  • Dankzij deze introductiesessie leert u de voor-en nadelen van een tool kennen om een onderbouwde keuze te maken voor uw eigen project
  • De tools worden kort gedemonstreerd zodanig u een eerste indruk heeft van de tool. Voor een meer uitgebreide training waarbij het gebruik van een bepaalde tool wordt aangeleerd, wordt verwezen naar de andere workshops van het KCGG.