Oxford Reference Online. Premium Collection

De Oxford Reference Online. Premium Collection databank bevat 2 miljoen lemma's uit naslagwerken zoals de Oxford University Press’s Dictionaries, Companions en Encyclopedias uit 25 verschillende onderwerpsgebieden. Je kan er tijdslijnen in terugvinden, citaten, een Engels beeldwoordenboek en vertalende woordenboeken zoals Iers-Engels en Welsh-Engels.

Je kan in het zoekvenster (een) zoekterm(en) ingeven, eventueel beperkt tot bepaalde specialisaties of je kan grasduinen in een onderwerpsgebied.

Binnen een onderwerpsgebied kan je nakijken welke naslagwerken voor handen zijn door links in de balk Subject open te klikken en het onderwerp naar keuze te selecteren.

Zoekoperatoren

  • Plaats zoektermen die je wil samenhouden tussen aanhalingstekens
  • Je kan de Booleaanse operatoren AND OR NOT gebruiken
  • * vervangt 0, 1 of meerdere letters


Export

Via het potloodje bovenaan kan je een copy/paste citatie genereren in MLA, APA, Chicago of AMA of het bestand downloaden voor Endnote of Zotero.

De Zotero browserconnector kan je niet gebruiken.


Toegang

Deze databank is volledig toegankelijk binnen het UGent-netwerk. Sommige delen (zoals het Engels woordenboek en vertalende woordenboeken Spaans-Engels) zijn ook vrij te gebruiken.


Alerts & bewaren van zoekopdrachten

Je kan entries opslaan, tags aanmaken & annoteren (hiervoor de tekst highlighten en daarna de muis loslaten). Dan dien je wel een account aan te maken. Je kan annotaties delen met andere gebruikers (die ook een account hebben).

Meer informatie

De OUP Librarian Resource Centre maakte een trainingvideo.


Laatst aangepast 28 mei 2020 13:52