Avery Index to Architectural Periodicals

De databank "Avery Index to Architectural Periodicals" biedt een uitgebreide lijst van tijdschriftartikelen over architectuur en ontwerp, inclusief bibliografische beschrijvingen van onderwerpen als geschiedenis en praktijk van architectuur, landschapsarchitectuur, stadsplanning, historische monumentenzorg en interieurontwerp en decoratie. Het bevat meer dan 440.000 referenties die meer dan zevenhonderd Amerikaanse en internationale tijdschriften in kaart brengen. Deze omvatten niet alleen wetenschappelijke en populaire periodieke literatuur, maar ook publicaties van beroepsverenigingen, Amerikaanse staats- en regionale tijdschriften en de belangrijkste tijdschriften over architectuur en design van Europa, Azië, Latijns-Amerika en Australië.

Onderwerpen: Archeologie, Architectuur, Architecturaal ontwerp, Stadsplanning, Meubilair en decoratie, Historisch behoud, Geschiedenis van de architectuur, Interieurontwerp, Landschapsarchitectuur, Stadsplanning.

Toegang

Deze databank is toegankelijk binnen het UGent-netwerk.

Zoekoperatoren

Via de Basic Search kan je een zoekterm invoeren en heb je bij het zoekresultaat de mogelijkheid om te vernauwen door o.a. type bron, datum van publicatie, taal, ... te selecteren.

- Je kan de Boleaanse operatoren AND - OR - NOT gebruiken.

- ? vervangt 0 of 1 karakters.

- * vervangt 0, 1 or meerdere karakters.

- Termen die je wilt samenhouden, zet je tussen aanhalingstekens, bv. "Italian renaissance".

Via de Advanced Search kan je opgeven in welk veld de zoekterm moet voorkomen, alsook de publicatiedatum. Je kan ook vernauwen op type bron, taal, plaats van publicatie.

Bij je zoekresultaten zie je onder de titel van elk artikel Fulltext@UGent staan. Dit is je link met onze catalogus, waar je kan zien hoe je het artikel dat je zoekt, te pakken krijgt. Er zijn verschillende mogelijkheden:

- Full text available: klik door op de aangeboden link  

- Document delivery: Scanned article from print collections (UGent only)

- Document delivery: From any library worldwide (paying service) = IBL-aanvraag 

Export

Om een referentie te genereren van een artikel uit je zoekresultaat, kies je rechts van het artikel Cite. Overleg met je docent welke citatiestijl gebruikt wordt. Wat je ook gebruikt, wees consequent.

Om de referentie in EndNote te importeren, kies je rechts van het artikel Save en daarna RIS, er verschijnt een "export/save" venster, klik op continue. Er verschijnt onderaan een pop-up met de vraag of je het gevraagde wilt openen of opslaan, klik op Open. Je referentie wordt nu opgeslagen in EndNote. Let op: zorg er voor dat je al je applicaties (browser, Endnote, Word, ...) opstart via Athena, anders lukt de import niet.

Je kan ook meerdere referenties tegelijk downloaden vanaf de pagina met zoekresultaten. Klik op het selectievakje links van elk artikel waarin je bent geïnteresseerd of, om alle referenties van de zichtbare pagina met zoekresultaten te downloaden, vink Select 1-20 aan, hierdoor worden alle artikels op die pagina geselecteerd. Klik rechtsboven de resultaten op Save, selecteer RIS (works with EndNote, Citavi, etc.), klik op Download. Er verschijnt onderaan een pop-up met de vraag of je het gevraagde wilt openen of opslaan, klik op Open. Je referenties worden nu opgeslagen in EndNote.

Alerts & bewaren van zoekopdrachten

Je hebt de mogelijkheid om je recente zoekgeschiedenis terug te zien (recent searches) en je zoekresultaten te bewaren (save search/alert). Je kan een eigen gratis account aanmaken om je zoekresultaten te bewaren voor je volgende zoeksessie. Met deze account kan je ook e-mail alerts ontvangen wanneer nieuwe documenten die aan je zoekopdracht voldoen, beschikbaar worden in ProQuest (= overkoepelende databankk waartoe de Avery index to architectural periodicals behoort).

Tips

Ervaar je problemen bij het gebruik van deze databank? Bij je zoekresultaten vind je links onderaan een chatvenster om contact op te nemen met de UGent-bibliotheek.

Meer informatie

lib.fea@ugent.be

 

Translated tip


Laatst aangepast 23 juni 2020 20:58