WTCB publicaties

WTCB publicaties = Publicaties van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf.

Het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) bestaat al sinds 1959 en werd opgericht door en voor de sector. De hoofdopdrachten van het WTCB zijn onderzoeken, informeren en innoveren. Het Centrum beschikt over verschillende laboratoria die proeven uitvoeren in alle domeinen van de bouwsector en stelt deze ter beschikking van de industrie om producten te helpen innoveren, optimaliseren en technisch correct te evalueren.

Het WTCB is vooral bekend van de Technische Voorlichtingen. Technische Voorlichtingen (TV) zijn publicaties van het WTCB, die als leidraad dienen voor het uitvoeren van werken in diverse domeinen van de bouwkunde. Ze worden vooral gebruikt door aannemers, ingenieurs en architecten en worden opgesteld onder leiding van de Technische Comités van het WTCB, waarin de Belgische bouwondernemingen vertegenwoordigd zijn. Ze behandelen diverse onderwerpen, waaronder installatietechniek, isolatie, ruwbouw, etc. en worden aangeduid met hun nummer, voorafgegaan door TV (vb. TV 223). Er zijn meer dan 260 Technische Voorlichtingen, deze zijn gratis te consulteren binnen het UGent-netwerk, mits je een account aanmaakt op de site zelf.

Toegang

WTCB publicaties is toegankelijk binnen het UGent-netwerk. Om fulltext-documenten te bekijken heb je een account nodig: log in op de UGent-catalogus, ga via de link in de catalogus naar de startpagina van WTCB publicaties, klik op account, maak een nieuwe account aan.

Zoekoperatoren

Via "Zoek" rechts bovenaan, krijg je een keuzemenu waarbij je kan kiezen tussen zoeken in Publicaties, Normen, Bouwproducten, Bouwdetails of Bibliotheek. Ook via de aparte knoppen op de startpagina kan je in elk onderdeel apart zoeken.

Export

WTCB-publicaties (zoals Technische Voorlichtingen, WTCB-Dossiers, ...) zijn als pdf downloadbaar.
Je kan de pagina waarin je geïnteresseerd bent, delen via E-mail of sociale media (o.a. LinkedIn, Twitter, Facebook, ...) door rechtsbovenaan te klikken op "Deel".

Meer informatie

lib.fea@ugent.be

Bronvermelding

https://www.wtcb.be/homepage/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wetenschappelijk_en_Technisch_Centrum_voor_het_Bouwbedrijf


Laatst aangepast 29 september 2021 14:24