Ullmann's encyclopedia of industrial chemistry

Ullmann's Encyclopedia of Industrial Chemistry is een naslagwerk op het gebied van industriële chemie. In 2016 werd de 7e editie uitgebracht. Dit naslagwerk biedt de meest actuele en betrouwbare kennis in alles wat te maken heeft met de chemische industrie, waaronder processen, chemicaliën, producten, analytische chemie, farmaceutica, biotechnologie en nog veel meer.

Toegang

Ullmann's Encyclopedia of Industrial Chemistry is onderdeel van Wiley Online Library.

Zorg ervoor dat je via Athena verbonden bent met het UGent-netwerk. Zoek het naslagwerk in de bibliotheekcatalogus van de Universiteit Gent. Klik op de link "bekijk online" en je hebt toegang tot de full text documenten in Ullmann's encyclopedia of industrial chemistry.

Zoekoperatoren

Met de basic search kun je de zoekresultaten filteren na het uitvoeren van een zoekopdracht. Advanced search stelt je in staat om meer gerichte zoekcriteria te kiezen voordat je een zoekopdracht uitvoert. Je hebt ook de mogelijkheid tot een citation search.

Geavanceerd zoeken

Je kan de Booleaanse operatoren AND (ook + of &), OR en NOT (ook -) binnen de zoekvelden gebruiken. Deze operatoren moeten in HOOFDLETTERS worden ingevoerd om te functioneren. 

Als er meer dan één term wordt ingevoerd en er worden geen operatoren gespecificeerd, worden termen gezocht met behulp van AND. Om naar een preciese term te zoeken die uit meerdere woorden bestaat, plaats je de termen tussen aanhalingstekens. Bijvoorbeeld, spinal cord zoekt op spinal AND cord, terwijl “spinal cord” zoekt op deze exacte term.   

Jokertekens: gebruik een vraagteken (?) in een zoekterm ter vervanging van 1 teken (wom?n zoekt zowel op women als op woman).  Gebruik een asterisk (*) om geen of meerdere tekens te vervangen. Bijvoorbeeld: plant* vindt alle woorden met die stam (plant, plants & planting), waar an*mia varianten vindt met één of meerdere letters (anemia & anaemia). Jokertekens kunnen NIET gebruikt worden als eerste teken in een zoekterm (*tension) of in een zoekterm tussen aanhalingstekens (“tobacco smok*”). 

Zoeken op auteur: namen van auteurs kunnen voorkomen met de volledige voornamen of enkel de initialen. Plaats de naam van de auteur tussen aanhalingstekens om alle mogelijke varianten terug te vinden. Bijvoorbeeld: “John Smith” vindt artikels van John Smith, John K Smith en John Colby-Smith, waar “J Smith” artikels vindt van J Smith, JR Smith, John Smith en Julie Smith.

Tip! Typ je zoekterm in het zoekveld, klik eenmaal op het zoekicoon om je zoekresultaat te zien in ULLMANN'S Encyclopedia of Industrial Chemistry. Klik dubbel op het zoekicoon om het zoekresultaat te bekijken in de complete Wiley Online Library. 

Export

Om een citaat te exporteren naar EndNote: selecteer een artikel. Onder de titel van het artikel, klik op Tools, kies Export Citation. In Format: kies EndNote, in Type informatie: kies Directe import, klik op Download. Klik in de pop-up op Open. Je citaat wordt nu gedownload in EndNote. Let op: om EndNote via Athena te kunnen gebruiken, moet je ook al je andere toepassingen (browser Internet Explorer11, Word, ....) via Athena opstarten.

Alerts en bewaren van zoekopdrachten

Bovenaan je zoekresultaat kan je klikken op Verfijn je zoekopdracht, wat je de mogelijkheid geeft om, uiteraard, je zoekopdracht te verfijnen, maar ook om je zoekgeschiedenis (= zoektermen) en opgeslagen zoekopdrachten (= zoekresultaten) te bekijken. Deze worden alleen tijdens je zoeksessie opgeslagen.

Meer informatie

lib.fea@ugent.be

Vertaalde tips


Laatst aangepast 7 september 2021 14:15