archINFORM

archINFORM is een online databank voor internationale architectuur, oorspronkelijk ontstaan uit gegevens van interessante bouwprojecten van architectuurstudenten van de universiteit van Karlsruhe (Duitsland). Het is uitgegroeid tot een grote online-databank over wereldwijd bekende architecten en gebouwen. Deze databank bevat informatie (inclusief plannen en afbeeldingen) over meer dan 80000 gebouwde en ongerealiseerde projecten van verschillende architecten en planners. De architectuur van de 20e eeuw is het hoofdthema van deze databank.

Toegang

ArchINFORM is een databank met open toegang voor iedereen. Je kan ook inloggen op je UGent-account, zoeken naar de databank in de UGent-catalogus, klikken op de link "view online" en je hebt toegang tot archINFORM.

Zoektips

Zoek een project op de startpagina met de indexen: index van personen, index van locaties, index van trefwoorden. Bij de meeste resultaten krijg je een naam, adres, trefwoorden en informatie over verdere literatuur. Sommige zoekresultaten bevatten afbeeldingen, opmerkingen, links naar andere websites of interne links.

Rechtsboven op de pagina vind je ook een aangepast zoekvenster van Google.

Meer informatie

lib.fea@ugent.be

Bronvermelding

https://www.archinform.net/index.htm

Meer tips

Translated tip


Laatst aangepast 21 juni 2021 14:16