archINFORM

archINFORM is een online databank voor internationale architectuur, oorspronkelijk ontstaan uit gegevens van interessante bouwprojecten van architectuurstudenten van de universiteit van Karlsruhe (Duitsland). Het is uitgegroeid tot een grote online-databank over wereldwijd bekende architecten en gebouwen van verleden tot heden. Deze databank bevat informatie (inclusief plannen en afbeeldingen) over meer dan 84.000 uitgevoerde en ongerealiseerde projecten van verschillende architecten en planners. 

Toegang

ArchINFORM is een databank met open toegang voor iedereen. Je kan ook inloggen op je UGent-account, zoeken naar de databank in de UGent-catalogus, klikken op de link "view online" en je hebt toegang tot archINFORM.

Zoektips

Zoek een project op de startpagina via de indexen: index van personen, index van locaties, index van trefwoorden. Bij de meeste resultaten krijg je een naam, adres, trefwoorden en informatie over aanvullende literatuur. Sommige zoekresultaten bevatten afbeeldingen, opmerkingen, links naar andere websites of interne links.

Rechtsboven op de startpagina vind je ook een aangepast zoekvenster van Google.

Meer informatie

lib.fea@ugent.be

Bronvermelding

https://www.archinform.net/index.htm

Meer tips

Vertaalde tips


Laatst aangepast 29 juli 2022 11:08