BrowZine, toegang tot inhoudstafels van tijdschriften

Wat is BrowZine?

In Browzine kan je via een gebruiksvriendelijke interface

  • inhoudstafels bekijken van voor UGent toegankelijke tijdschriften bij diverse uitgevers
  • de link volgen naar de full text
  • referenties exporteren
  • een gepersonaliseerde boekenplank maken
  • een attendering opzetten voor nieuwe nummers van gekozen tijdschriften

Bladeren door het aanbod is nog makkelijker via de mobiele app. Vergeet niet meteen ook in te loggen op het UGentnetwerk of te surfen via Athena om toegang te krijgen tot sommige artikels.

Echter niet al onze tijdschriften zijn op deze manier toegankelijk, noch is Browzine geschikt om diepgaand informatie te zoeken. Wil je dat laatste doen, zoek dan in één van de bibliografische databanken, zoals Web of Science, Scopus of een meer discipline-gerichte databank.

Onderstaande korte video demonstreert hoe je te werk gaat.

Getting Started with BrowZine (No Music Version) from Third Iron on Vimeo.

Toegang

Deze databank is volledig toegankelijk binnen het UGent-netwerk (UGentNet). Om de functionaliteit “My Bookshelf” en “My Articles” te gebruiken, moet je een account aanmaken. Dat kan met elk e-mailadres. Om enkel te zoeken en artikels te downloaden, heb je geen account nodig. Als je een account hebt, synchroniseren "My Bookshelf" en "My Articles" automatisch tussen de webapplicatie en de mobiele app. Om de artikels vervolgens te raadplegen, moet je ingelogd zijn op het UGent-netwerk.

Export

Je kan artikelen heel eenvoudig exporteren naar Endnote, Zotero of andere bibliografische software. Klik onderaan het artikel in de inhoudstabel op het hoedje. Het artikel wordt onmiddellijk in je bibliografische software opgeslagen.

Alerts

Het aantal alerts voor nieuwe content in de tijdschriften die opgeslagen zijn in "My Bookshelf", is aangegeven op de homepage.

Als je doorklikt, zie je welke tijdschriften nieuwe content aanbieden.

Bij de instellingen van je account, kan je aangeven of je per e-mail een waarschuwing wil krijgen iedere keer er nieuwe nummers in Browzine verschijnen.

Meer informatie

De website van Browzine geeft antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Vertaalde tips


Laatst aangepast 22 november 2021 16:09