FileSender: introductie

Voor het versturen van grote digitale (werkgerelateerde) bestanden raadt de DICT Helpdesk van de Universiteit Gent de webapplicatie Belnet FileSender aan. Het voordeel van FileSender is dat je grote bestanden tot 6 TB gratis en op een veilige manier kan versturen. Je hoeft geen account aan te maken wanneer je verbonden bent aan Universiteit Gent. 

Als student of personeelslid van UGent kan je met je persoonlijke UGent account inloggen op FileSender. Surf naar https://filesender.belnet.be, klik op aanmelden, kies 'Ghent University' als 'home organization' en klik op 'select'. 

Na het aanmelden, kan je een bestand opladen en versturen. Daarvoor volg je deze stappen:

  • Vul het mailadres van de ontvanger(s) in. Meerdere adressen kan je scheiden door een komma. De persoon naar wie je de bestanden verstuurt, zal een e-mail ontvangen met een link om het bestand te downloaden.
  • Vul het onderwerp van de bestanden in. Je kan ook een begeleidend bericht toevoegen. 
  • Kies een gepaste vervaldatum voor je bestanden. De link die verstuurd wordt, blijft geldig tot die datum.
  • Kies het bestand dat je wil versturen. Als je meerdere bestanden op hetzelfde moment wil versturen, is het aan te raden dit te doen als een ZIP-bestand
  • Aanvaard de gebruikersvoorwaarden (je bent juridisch aansprakelijk voor het verzenden van deze inhoud).
  • Klik op verzenden.

Je ontvangt een melding wanneer je verstuurde bestanden gedownload worden. Na het vervallen van de link worden de bestanden offline gehaald. 

Meer tips

Vertaalde tips


Laatst aangepast 3 juni 2024 09:18