Jurisquare (juridische databank)

Jurisquare is een online juridische databank. Het bevat een selectie van belangrijke Belgische juridische tijdschriften. Daarnaast vind je er ook de full text van een groot aantal Belgische juridische publicaties, voornamelijk van Intersentia en die Keure/la Charte. Jurisquare is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

Zoekopdrachten

Via Zoek in bibliotheek kan je enkel zoeken op de titel van een boek of tijdschrift, niet op de inhoud ervan. Om te bladeren naar de inhoud van het hoofdstuk of artikel dat je zoekt, klik je op de cover van het item. Daarnaast kan je de filters gebruiken om te filteren op o.a. rechtstak, taal, reeks en uitgever.

Via Zoek in full text kan je ook de inhoud van boeken en tijdschriften bevragen met je zoekopdracht. Via de knop Lezen ga je direct naar het artikel of hoofdstuk dat je zoekt. Ook hier kan je filters gebruiken om te filteren op tijdschrift of boek, rechtscollege, plaats, auteur, enz. In de zoekbalk kan je ook filteren op de datum van de rechtspraak.

Meer info over geavanceerd zoeken op Jurisquare vind je hier.

Tips

  • Gebruik in je zoekopdrachten de filters Mijn bibliotheek of Zoek in mijn bronnen om er zeker van te zijn dat je via UGent toegang hebt tot de inhoud die je vindt.
  • Boeken en hoofdstukken uit boeken kan je niet downloaden of afdrukken, op tijdschriften en artikels staan geen beperkingen.
  • Bij het lezen van een tekst kan je via de knop Citation manager bovenaan een .ris file downloaden om de referentie te importeren in een referentiemanager.

Meer tips

Vertaalde tips


Laatst aangepast 22 februari 2023 15:01