ACM digital library

De ACM Digital Library is een full-text databank op het gebied van informatica en informatietechnologie en omvat de volledige collectie van ACM's publicaties, waaronder tijdschriften, conferentieverslagen, tijdschriften, nieuwsbrieven en multimedia titels.

Toegang

Alle metadata in de Digital Library zijn vrij en wereldwijd toegankelijk, inclusief samenvattingen, gerelateerde referenties, citatie- en gebruiksstatistieken en alle functionaliteiten en diensten. Naast de gratis artikelen zijn de full-text documenten toegankelijk via een abonnement. Via een UGent account heb je toegang tot deze full-text documenten. 

Zoekoperatoren

Met basic search kan je de zoekresultaten filteren na het uitvoeren van een zoekopdracht. Advanced search zoeken stelt je in staat om meer gerichte zoekcriteria te kiezen voordat je een zoekopdracht uitvoert.

Advanced search: je kan zoveel zoektermen toevoegen als je nodig hebt door op de + te klikken.

Om je opgeslagen zoekopdrachten op te slaan of te openen kan je inloggen of een gratis web account aanmaken.

Export

De bibliografische referenties in ACM Digital Library zijn in verschillende formaten te downloaden. Rechts onder de beschrijving van een artikel vind je een aantal mogelijkheden (Get citation alert, Save to binder, Export citation, ...). Klik op "Export citation" en kies het formaat van je voorkeur: BibTex, EndNote of ACM Ref.

Om een referentie naar EndNote te exporteren: selecteer een artikel. Ga naar Export citation ("), klik op EndNote. Er wordt een venster geopend met de exportformaten, klik op Download. Een pop-up verschijnt onderaan met de vraag of je de gevraagde informatie wilt openen of opslaan, klik op Open. Je referentie wordt nu opgeslagen in EndNote. Vergeet niet: om EndNote op Athena te kunnen gebruiken, moet je al je andere applicaties (browser, Word, ...) in Athena starten.

Alerts en bewaren van zoekopdrachten

Iedereen kan een RSS- of e-mailwaarschuwing instellen wanneer een nieuwe inhoudsopgave voor een bepaalde publicatie (tijdschrift, proceedings, ...) in de ACM Digital Library beschikbaar wordt gesteld. Om dit te doen heb je een ACM-webaccount nodig. ACM-webaccounts zijn gratis en eenvoudig in te stellen. Om een webaccount aan te maken, klik je op de link 'SIGN IN', die zich op elke pagina rechtsboven bevindt.

Om je opgeslagen vragen op te slaan of te openen kan je ook je ACM-webaccount gebruiken.

Tips

Meer informatie: ACM DL Training en Contents of the Digital Library 

Meer informatie

lib.fea@ugent.be  

 

Bronvermelding

https://dl.acm.org/dl.cfm

Translated tip


Laatst aangepast 1 juli 2021 09:34