Kluwer Navigator (juridische databank Kluwer)

Kluwer Navigator is een Nederlandse juridische databank van Kluwer. Het bevat naast de wet- en regelgeving en rechtspraak ook een aantal Nederlandse juridische tijdschriften. Daarnaast vind je er ook de Asser-serie, de Lexplicatie-serie en de serie van Tekst en Commentaar.

Zoekopdrachten

Via de zoekbalk kan je zoeken op bepaalde trefwoorden. Je kan de zoekfilters gebruiken om je resultaten verder te verfijnen (door bijvoorbeeld te zoeken in een bepaalde uitgave of bepaald rechtsgebied). Je kan ook zoeken binnen een bepaald type uitgave (wet- en regelgeving, beleid, jurisprudentie, commentaar, literatuur).

Als je op zoek bent naar een specifieke uitgave, kan je bladeren in het tabblad Uitgaven.

Data Juridica

Data Juridica is een databank met samenvattingen en verwijzingen naar artikels uit circa 100 Nederlandse juridische tijdschriften en een deel van de in Nederland verschenen boeken. Het online archief op Kluwer Navigator gaat terug tot 1972. Daarmee geeft de databank een representatieve dwarsdoorsnede van literatuur over het Nederlandse recht (gepubliceerd door verschillende uitgeverijen).

Om via Kluwer Navigator in Data Juridica te zoeken kan je je zoekopdracht filteren via Uitgaven Vaktijdschriften Data Juridica.

Tips

  • Alle documenten waar je via de UGent toegang tot hebt, kunnen gedownload en afgedrukt worden.
  • Je kan meerdere documenten tegelijkertijd downloaden en afdrukken.
  • Zoek je een introductie tot een bepaald topic? Kijk dan eens onder Thema's.

Vertaalde tips


Laatst aangepast 13 maart 2023 10:18