Ook interne resultaten weergeven.
ACL Anthology
ACL Anthology is een digitaal archief verbonden met de Association for Computational Linguistics. Je vindt er momenteel bijna 90.000 conferentiepapers over de studie van computationele linguïstiek en natuurlijke taalverwerking.
ToegangDe databank is vrij toegankelijk.
ZoekoperatorenOp de homepagina kan je zoeken op conferenties van de Association for Computational …
Lees verderACM digital library
De ACM Digital Library is een full-text databank op het gebied van informatica en informatietechnologie en omvat de volledige collectie van ACM's publicaties, waaronder tijdschriften, conferentieverslagen, tijdschriften, nieuwsbrieven en multimedia titels.
ToegangAlle metadata in de ACM Digital Library zijn vrij en wereldwijd toegankelijk, inclusief samenvattingen, gerelateerde referenties, citatie- en …
Lees verderlevel: algemeen
tags:
databank
FEA
FEA - engineering
ARCH-IT
ARCH-IT is het online collectieportaal van het Universiteitsarchief. De collectie bestaat uit de archieven van de bestuursorganen, de administratie, de faculteiten, de vakgroepen, de universitaire verenigingen en een studentenarchief. De oudste documenten gaan terug tot de stichting van de universiteit in 1817. Via ARCH-IT kan je het archief doorzoeken.
Toegang … Lees verderlevel: algemeen
tags:
databank
Acta Sanctorum (Chadwyck)
Acta Sanctorum is een fulltext databank die de teksten bevat van de 68 volumes van de Acta Sanctorum, de reeks kritische uitgaves van heiligenlevens uitgegeven door de Société des Bollandistes tussen 1643 en 1940. In de databank is het mogelijk tegelijkertijd de kerkelijke geschriften van de Patrologia Latina te doorzoeken. …
Lees verderAfrica-Wide Information (Ebsco)
Africa-Wide Information is een bibliografische databank die toegang biedt tot meer dan 3,5 miljoen referenties en abstracts binnen de African studies.
ToegangDeze databank is volledig toegankelijk binnen het UGent netwerk (UGentNet).
ZoekoperatorenIn alle databanken op het Ebsco-platform kan je Booleaanse operatoren gebruiken om je zoekopdracht breder …
Lees verderArtikel: een artikel aanvragen dat niet in de universiteitsbibliotheek zit
Je bent op zoek naar een artikel, maar de Universiteitsbibliotheek heeft geen toegang tot de volledige tekst. Er zijn twee manieren om het artikel toch op te vragen:
Via een databank
Als je via een databank zoekt, kan je via de SFX-knop …
Lees verderArtikel: hoe/waar vind je een wetenschappelijk artikel?
Doorzoek een databank
Een wetenschappelijk artikel kan je het best zoeken via een databank. Er bestaan zowel algemene databanken (bv. Google Scholar, Scopus, Web of Science) als disciplinespecifieke databanken (bv. PubMed voor gezondheidswetenschappen).
In die databanken vind je terug of UGent toegang heeft tot de volledige …
Lees verderlevel: algemeen
tags:
artikel
databank
sfx
zoekstrategie
Artstor
De Artstor website gaat op 1 augustus 2024 met pensioen. De inhoud, belangrijkste bronnen en functionaliteit van Artstor verhuizen naar JSTOR.
De ARTstor beeldendatabank bevat meer dan een miljoen kwalitatieve digitale afbeeldingen die je via het Images for Academic Publishing (IAP) programma gratis kan gebruiken voor wetenschappelijk doeleinden.
Bij …
Lees verderlevel: algemeen
tags:
databank
FEA - architecture
FLW
Automatisch op de hoogte blijven van recente publicaties: hoe doe je dat?
Op de website JournalTOCs vind je inhoudstafels van heel wat wetenschappelijke tijdschriften.
Na (gratis) registratie kan je ook e-mailmeldingen ontvangen van nieuwe publicaties.
Daarnaast bieden de meeste (wetenschappelijke) databanken de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van recente toevoegingen via e-mail of RSS-feed. Kijk daarvoor naar de …
Lees verderlevel: algemeen
tags:
artikel
journal
tijdschrift
Avery Index to Architectural Periodicals
De "Avery Index to Architectural Periodicals" wordt gepubliceerd door de Avery Architectural and Fine Arts Library van Columbia University. Het biedt een uitgebreide verzameling van tijdschriftartikelen over architectuur en design, inclusief bibliografische beschrijvingen van onderwerpen als de geschiedenis en praktijk van de architectuur, landschapsarchitectuur, stadsplanning, monumentenzorg, en …
Lees verderlevel: algemeen
tags:
databank
FEA
FEA - architecture
BDSL: Bibliographie der deutschen Sprach- und Literaturwissenschaft
BDSL is een bibliografische databank; ze verzamelt (gegevens van) volgende germanistische publicaties vanaf 1985:
- monografieën
- dissertaties
- artikels uit print- en online tijdschriften
- geselecteerde recensies
- bijdragen uit verzamelwerken
- feestbundels
- congres- en instituutverslagen
Je kan bovenaan via Inhalt grasduinen door de hoofdstuktitels:
- Sprach- und Literaturwissenschaft (Allgemeine deutsche Sprach- und Literaturwissenschaft, Deutsche Sprachwissenschaft …
BHA: Bibliography of the History of Art (Getty)
De BHA (Bibliography of the History of Art) is een bibliografische databank die publicaties omvat rond Europese en Amerikaanse beeldende kunsten, gepubliceerd tussen 1975 en 2007. De opvolger van deze databank is de IBA (International Bibliography of Art) waarin records vanaf 2007 tot heden worden opgenomen.
ToegangDeze databank is …
Lees verderBeck-online
Beck-online is een juridische databank van de Duitse uitgever C.H. Beck Verlag. Het bevat rechtspraak, (wetten)commentaren en handboeken op het gebied van Duits recht en bijna alle tijdschriften uitgegeven door Beck. Daarnaast vind je er ook wet- en regelgeving en het becommentarieerde Duitse 'Bundesrecht' uitgegeven bij Nomos.
ZoekopdrachtenVia de …
Lees verderBelgicaPress, databank van gedigitaliseerde historische Belgische kranten
BelgicaPress is een full-text databank van de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) waar je (sinds voorjaar 2018) al hun gedigitaliseerde historische Belgische kranten online kunt raadplegen (van 1814 tot 1985) met inbegrip van de zogenaamde ‘gecensureerde’ pers van beide wereldoorlogen.
Dankzij de toepassing van het OCR-procedé (‘Optical Character Recognition’) is …
Lees verderBelgische wetgeving vinden
Belgische (federale) wetgeving kan je terugvinden op het platform Belgische wetgeving. Via één enkele interface kan je opzoekingen verrichten in zowel de databank van de Wetgevingsindex als in de databank van de geconsolideerde Wetgeving.
Op Belgielex, de kruispuntbank van de Belgische wetgeving, vind je zowel federale als regionale …
Lees verderBoek: hoe reserveren?
Is het boek dat je wil lenen al door iemand anders geleend, dan kan je dit reserveren (NB: niet bij de Faculteit Recht en Criminologie).
- Ga naar de catalogus
- Zoek het boek
- Klik op de knop Dienstverlening
- Klik op de blauwe knop Reserveer (deze knop vind je onder Plaats)
- Na Aanmelden, …
level: algemeen
tags:
bibliotheek
Boek: hoe/waar vind ik een bepaald boek?
Universiteit Gent bezit een rijke collectie boeken, tijdschriften, thesissen, erfgoed en meer, zowel in analoge als in digitale vorm. De catalogus biedt een breed overzicht van wat te vinden is in de verschillende bibliotheken van UGent.
Hoe gebruik je de catalogus om boeken te vinden?
- Selecteer rechts bovenaan jouw taal …
level: algemeen
tags:
bibliotheek
Boek: kan ik een bepaald boek lenen?
Zodra je aan UGent bent ingeschreven als lezer, kan je boeken lenen met de persoonlijke studenten-/ personeels-/bezoekerskaart, tenzij:
- het boek al is ontleend (ontleend tot) of
- het boek enkel te raadplegen is in de bibliotheek zelf.
Hoe zie ik of ik een boek kan ontlenen?
- Ga naar de catalogus. …
level: algemeen
tags:
bibliotheek
Boek: leentermijn verlengen
Voor ontleningen van boeken uit de UGent bibliotheken is de normale leentermijn voor studenten 4 weken en voor personeel 8 weken. Afwijkingen zijn evenwel mogelijk per faculteit; zie reglement.
Je kan een ontlening maximaal driemaal zelf verlengen via het persoonlijk dashboard in de catalogus. Verlengen kan tot 15 dagen na de inleverdatum …
Lees verderlevel: algemeen
tags:
bibliotheek
Bronnen: hulpmiddelen om literatuur te vinden
Deze hulpmiddelen kunnen je helpen bij het vinden van literatuur over het onderwerp van jouw keuze.
-
lib.ugent.be
In de bibliotheekcatalogus van de UGent vind je referenties naar meer dan 4.000.000 boeken, tijdschriften, afbeeldingen, thesissen en databanken waarvan een groot deel online geraadpleegd kan worden.
Als je iets niet vindt, neem …
level: algemeen
tags:
academic writing
evaluate
library
search strategy
Bronnen: informatie zoeken en vinden
Wil je iets schrijven of wil je informatie vinden en ben je daarvoor op zoek naar de juiste bronnen? Volg het onderstaande stappenplan (te vinden op de webpagina van het studentenportaal, met extra tips). Bekijk daar ook de tips over Internetbronnen. Kijk eens op lib.ugent.be bij Databanken en onderaan …
Lees verderlevel: algemeen
tags:
academisch schrijven
bibliotheek
zoekstrategie
Bronnen: primaire, secundaire en tertiaire bronnen
Wat zijn primaire bronnen?
Primaire bronnen zijn bronnen geschreven (of gemaakt) door een oorspronkelijke auteur. Bij de exacte wetenschappen zijn dat labologboeken, artikels waarin je je onderzoek uiteenzet, de data die je hebt verzameld, enz. Voor literatuurwetenschappen zijn dat romans, gedichten, theaterteksten, enz. Ook voorwerpen kunnen primaire bronnen zijn, zoals …
Lees verderlevel: algemeen
tags:
artikel
zoekstrategie
Bronnen: waar vind je informatie over teruggetrokken of gecontesteerde publicaties?
Relevantie
Kennisaccumulatie is een fundamenteel principe in de wetenschap en vormt de basis voor vooruitgang en innovatie. Via een continu proces wordt kennis verworven, verdiept, verbreed en herzien. Dit proces stelt onderzoekers in staat om blijvend nieuwe vragen te stellen en complexe problemen op te lossen. Hierbij wordt verder gebouwd …
Lees verderlevel: algemeen
tags:
academisch schrijven
artikel
integriteit
kwaliteitsbeoordeling
CEPR - Centre for Economic Policy Research
The Centre for Economic Policy Research (CEPR) was founded in 1983 to enhance the quality of economic policy-making within Europe and beyond, by fostering high quality, policy-relevant economic research, and disseminating it widely to decision-makers in the public and private sectors.
Lees verder
CERN Document Server
De CERN Document Server (CDS) is een institutionele databank die tools aanbiedt om de collecties van CERN te doorzoeken, bekijken, en ermee samen te werken. De collecties bevatten HEP-documenten, multimedia, bulletins, administratieve documenten, documenten over EU-projecten (OpenAire, EMi), en meer.
De databank bevat meer dan 800.000 bibliografische bestanden over deeltjesfysica …
Lees verderlevel: algemeen
tags:
databank
FEA
FEA - engineering
Chapterscan: zoeken en vinden van referenties en inhoudstafels van boeken
Het is mogelijk voor onderzoekers en studenten aan de UGent om chapterscans / scans van hoofdstukken van sommige boeken aan te vragen via de catalogus (lib.ugent.be). De boeken waarbij dit mogelijk is, hebben een blauwe knop "Ontvang scan van hoofdstuk" bij Dienstverlening.
Wij geven je de volgende tips …
Lees verderlevel: algemeen
tags:
bibliotheek
databank
database
FBW
FDI
FEA
FEA - architecture
FEA - engineering
FEB
FFW
FGE
FLW
FPP
FPS
FRE
FWE
FWO
Communication Source
Communication Source bevindt zich op het Ebsco-platform. Het is een bibliografische databank, waarin je referenties met abstracts en full text artikelen vindt over communicatiewetenschap, taalkunde, spraak-en taalpathologie, mediastudies, enz.
Deze databank bevat ook een thesaurus.
ToegangDeze databank is volledig toegankelijk binnen het UGent netwerk (UGentNet).
ZoekoperatorenIn …
Lees verderCreative commons: open licentie voor werken met copyright
Algemeen
Een Creative Commons licentie (of CC-licentie) is een open licentie. Dankzij dit soort licenties kan je werken met copyright volgens internationaal erkende standaarden hergebruiken. Dit heet "upfront license" en betekent dat je niet op voorhand toestemming moet vragen om het werk te lezen, delen of gebruiken; je krijgt automatisch …
Lees verderlevel: algemeen
tags:
artikel
auteursrecht
copyright
open access
open science
tijdschrift
Dalloz
Dalloz is een juridische databank die Franse juridische bronnen bevat: rechtspraak, geannoteerde wetgeving, encyclopedieën, tijdschriften en een aantal basiswerken ('Dalloz Action'). De 'Codes Dalloz' bevatten up-to-date geannoteerde wetgeving. In de 'Encyclopédie' vind je uitgebreide basisartikels, handig als introductie tot een bepaald topic, de 'Fiches d'orientation' zijn een stuk beknopter. …
Lees verderData-analyse: enkele hulpmiddelen
Wil je graag je vaardigheden verbeteren op het vlak van data-analyse? Of ben je op zoek naar informatie over software als R en RStudio? De onderstaande tips helpen je op weg.
StatlasStatlas is een website gecreëerd door de Vakgroep Data-analyse (PP01) van de Faculteit Psychologie en Pedagogische …
Lees verderlevel: algemeen
tags:
FPP
Agenda
-
Feb 07
Knowledge 2 Connect: Unlocking the Secrets to Publication with Editor’s insights
-
Mrt 14
Knowledge 2 Connect: Stress Management for Researchers: Strategies, Support and Building Resilience
-
Mei 16
Knowledge 2 Connect: Safeguarding Your (Health) Research Data: Navigating Custodianship in (Health)